27 mei 2014

De Millennium Falcon

Vandaag heb ik mijn nieuwe fiets opgehaald bij Beyss in Straelen. Het goot van de regen, en het leek werkelijk of alle vrachtwagens ter wereld aan het rijden waren op de weg (de economie komt duidelijk weer op gang). Om 12 uur kwam ik aan, en daar stond ie dan te shinen :-) . Michael Beyss zette de fiets op een rollenbank, waarna we nog even de nieuwe Bebop pedalen monteerden. Nu kon ik plaats nemen om te kijken of alles goed was ingesteld. Net als bij de eerste proefrit 18 weken geleden bleek alles goed ingesteld. Het deksel kon er vervolgens op om te kijken of niets aanliep, en ook dit bleek niet het geval. Nu de proefrit: Vanwege de regen, ben ik binnen opgestapt en ben ik met een aanloopje naar buiten gereden. Het verhaal wil namelijk, dat als je maar hard genoeg rijdt, je niet nat wordt. Dit bleek niet waar te zijn, maar het mocht de pret niet drukken. Het accelleratie vermogen was me van de vorige keer erg bijgebleven, en nu ook weer. En ook is de fiets erg stil, en dat vind ik heel erg bijdragen aan het fietsplezier. Verschil met de vorige keer was het sturen met "Pfanzerlenkung", de proef fiets had een helmstok (zo kan je een Evo (op verzoek) ook bestellen) . De keuze voor "Pfanzer lenkung" bevalt mij prima, alleen om de naam al, maar ook omdat je lichaam zo beter de warmte af kan voeren (je armen hangen vrij, en liggen niet op de buik). Ik kreeg nog een assortiment reserve delen mee, alle handleidingen, een componentenlijst en twee reserve banden (extreem lichte panaracer minits (170 gram) ) Nu nog ff aftikken, de fiets achter in de Mondeo laden, en naar huis. Uiteraard heb ik thuis gekomen meteen mijn woon werkroute even gereden. Ja en wat kun je daarover zeggen : 1. Accelleratie vermogen is extreem . (je springt naar hyperspace met (en zo heb ik de fiets maar genoemd) de Millennium Falcon) 2. Algera brug (2% stijging) deed ik met de Alleweder op een goede dag met 30 km/u, en nu met de EVO met 40+ km/u 3. 47 km/uur gereden op de Tiendweg met een erg lage hartslag. (niet gemeten, maar het was veel, heel veel lager dan anders) 4. Waar je bang voor wordt gemaakt , drempels, is totaal geen probleem, alleen stoeprandjes moeten met beleid. 5. Vergeleken met de Alleweder is de draaicircel erg groot, en dit is nog even wennen. 6. Er is nu een compact double voor gemonteerd 34/54, en volgens mij is dit veelste licht voor mij . (11/36 achter) 7. De vering is mij nog wat te veel op comfort ingesteld. (die gaan nog wat straffer worden) 8. De hydraulische trommelremmen functioneren prachtig, goed doseerbaar en krachtig. Conclusie, Erg mooie fiets, erg netjes afgewerkt, erg snel. En heb ik hiermee de beste fiets ter wereld ? Volgens mij wel :-) Greetz Rudolf.

7 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je nieuwe fiets!
  Maar het is 'Panzerlenkung' (zonder f), van Panzer (tank).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Vemotie,

   Dank :-)
   Harry hol mal das Panzer, und erschiesse der rechtschreibers !!!

   Groet
   Rudolf

   Verwijderen
 2. En heb ik hiermee de beste fiets ter wereld ? Volgens mij wel :-)

  Dan heb je dus de goede fiets gekocht. Gefeliciteerd.

  En wanneer krijgen wij nou dit wonder op wielen te zien?

  M.a.w.: FOTO's, we willen foto's zien !!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wim,

   Dank dank, ik ben er in elk geval heel blij mee :-).
   Foto's komen als het niet meer regent :-), en dan zal ik wat uitgebreider berichten.

   Groet
   Rudolf.

   Verwijderen
 3. Hoi Rudolf,

  Proficiat! Duidelijk een tevreden mens aan het woord na de proefrit woon-werk, prima fiets dus! De verzetten zou ik nog even zo laten, de 34 voor ga je nog nodig hebben in de alpen deze zomer. Na je bergritten kun je het verzet altijd nog aanpassen als je wilt. Als je iets vaak leest over Evo's is het wel dat er dikwijls grote voortandwielen in geplaatst worden, soms wel tot 70 tanden!
  Verder sluit ik me aan bij Wim: FOTO's!!!!!!!!!!!!!!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Adri,

   De verzetten zal ik nog even zo laten, maar ik ga het 70 of 65 blad wel al bestellen denk ik, want ik zit nu al best snel op het eind.

   Foto's komen er aan als het niet meer regent.

   Groetjes
   Rudolf.

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd, geniet van je nieuwe fiets. Ook ik ben benieuwd naar de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen