5 mei 2014

Record, dankzij VIS

Niet veel bijzonders te melden, maar wel een nieuw record. Op mijn dagelijkse woonwerk route kom ik over twee bruggen heen en over een fietspad langs de A15
Vandaag had ik er de gang goed in, de brug over de Noord beklim ik met 34 km/uur. Bij de afdaling moet ik ietwat temporiseren om twee oudere echtparen niet te veel te laten schrikken. Op het fietspad langs de A15 gaat het gas er weer op, en ga ik met een kruissnelheid van ca 40 vooruit. Dit bouw ik uit totdat ik op een gegeven moment 47 rijdt, totdat ik een scherpe bocht moet maken meteen daarna een klimmetje moet doen. De Brienenoordbrug beklim ik normaalgesproken met zon 23 a 25 km/u, en heb hem wel eens met 28 omhoog gereden, vandaag doe ik iets rustiger aan en ga met 20 omhoog. Eenmaal bovengekomen blijft de afdaling over. Deze doe ik iets rustiger dan anders, maar haal daarbij toch bijna de 60. Halverwege de afdaling zie ik in mijn spiegel een racefietser die wel heel erg zijn best doet met de afdaling. Blijkbaar heeft hij het plan opgevat mij in te halen. Hij heeft een tijdrithelm op en hangt diep in de beugels en staat in de pedalen te trappen in een heel hoog tempo, en dat helpt want hij komt dichterbij. Ook op het vlakke gaat hij zo door, en lijkt niet van plan op te geven. Verdorie, nu moet ik nog aan het werk ook. Ik geef ook gas en trek door naar 45 km/u, maar de racefietser komt nog steeds dichterbij, dammn een pro, en een goeie!!! Haakse bocht naar links de IJsseldijk op, nu maar eens echt gas geven . En trappen maar. Ik trap harder dan ik tot nog toe heb gedaan in de Alleweder, ik zie de race fietser nog steeds in de beugels hangen, een taaie. Pas bij 50 km / u zie ik de racefietser niet meer dichterbij komen. Ik besluit door te zetten en trek door en door, tot ik op geen gegeven ogenblik 59 rijd. De fiets zingt, en zoemt en vibreert, ik maak me allang niet meer druk om de racefietser en geniet van het moment. Bij de Algerabrug aan gekomen moet ik vanwege het verkeer en het onoverzichtelijke kruispunt afremmen en is de euforie ten einde. Gr Rudolf.

1 opmerking:

  1. Hoi Rudolf,

    In elk geval genoten van je fietstocht! En dan nog een nieuw record en je niet laten inhalen door de racefietser, goed gedaan!

    Groeten, Adri.

    BeantwoordenVerwijderen