22 aug. 2014

Kruimelspoor

YVanochtend ben ik vanuit Kinderdijk vertrokken. Hierbij ben ik door mijn teamgenoten uitgezwaaid, en door mijn collegas. Dit doet je wel wat. Maar eerst was er taart, want Theo Rutten is jarig. Een kwartier later ben ik dan vertrokken. Ondanks de zeer korte nachten van de week viel het me niet tegen allemaal, maar de echte topsnelheid was er niet. In rijkevoorsel nog een bijna aanrijding met een dame die van de andere kant kwam en in eens overstak. Gsm aan het oor! Door de noodstop tikte ik de voorderailleur aan ,waardoor de ketting er af liep. Een beetje schakelen, en hij zat er weer op. Maar nu liep de boel stroef en met raar geluid. Even de derailleur achter inspecteren . Er zat een zak mueslie bollen in gewrongen. Een uur bezig geweest dit er weer uit te pulken. Verder ging de tocht zonder problemen. Maar de snelheid ging er wel steeds meer uit. Het relief had hier ook wel iets mee te maken.  Hellingspercentage 17% deed de snelheid afnemen tot 12km/uur. En dat is volgens mij nog niet zo slecht met een velomobiel met kampeer uitrusting. Ik sta nu op de kamping bij Godinne, een paar km voorbij Namen. Morgen ga ik iets later weg want, want bij actie kruimelspoor heeft de ketting lopen zagen in een reserveband, er ik heb graag voldoende.  Fotos volgen nog als ik weer wifi heb. Ps Sonja de koeken waren heerlijk.

3 opmerkingen:

 1. Dat wordt het begin van een mooi avontuur.
  Mocht je voor ergens onderweg al een vast adres hebben, dan kun je bijvoorbeeld reservebanden laten versturen naar daar. Dat regelde ik in juli ook met Bike24.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Rudolf,

  Inderdaad helemaal niet slecht, 12 km/u bij 17%! Tja, en overstekende dames en mueslibollen? Wet van Murphy denk ik? Als je een paar dagen onderweg bent kom je wel in je ritme neem ik aan. Succes en prettige reis verder, ik volg mee!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen